Hotelbon Jaarkaart van Hotelbon Leisure BV opzeggen/opzegbrief.

Abonnement opzeggen met een opzegbrief

Vul jouw gegevens in en klik op Maak opzegbrief. Je hoeft de brief alleen nog maar uit te printen, te frankeren en op de post te doen.

Hotelbon Jaarkaart

1 jaar gratis overnachten voor 55 euro
Opzegtermijn (Indien van toepassing): 46 Dag/dagen

Hotelbon Leisure BV

Tel: 0347–750410 (Servicedesk)
E-mail: info@hotelbon.nl
Website: www.hotelbon.nl
Stap 1

Vul hier jouw gegevens in voor de opzegbrief

Contractnummer *  Voer hier het contractnummer van het op te zeggen abonnement in. Wanneer het nummer onbekend of niet van toepassing is, kun je niet bekend invullen of n.v.t.
Email *  Vul hier jouw e-mail adres in.
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Adres * Voer hier de straatnaam in zonder huisnummer en toevoeging.
Huisnummer * Voer hier het huisnummer in zonder toevoeging.
Nr. Toevoeging Voer hier nummer toevoegingen in, bijv. zwart, hoog of A
Postcode * Vul de postcode in door eerst de 4 cijfers in te vullen en dan de letters. bv. 1234AB
Woonplaats *
Land *
Geef je mening

Deel je mening over Hotelbon Jaarkaart met anderen

Vertel anderen waarom je opzegt of tevreden bent

Wil je wat kwijt over de dienst, het product, de service of gewoon over jouw ervaring? Laat het ons en anderen weten.

Naam Vul hier jouw naam in. Let op: Anderen kunnen deze naam zien
  Let op: Deze naam kan online gebruikt worden. Wil je anoniem blijven vul dan niks in.
Wat wil je kwijt: *
Geef je mening

Mening van anderen

ik heb mijn abonnement opgezegd per 01-10-2012 en niet zoals jullie aangeven per 01-10-2013 absoluut niet en geen incasso meer.

Geschreven door Piet Fijneman op 7-10-12

waardeloos!!!!!

Geschreven door anoniem op 29-6-12

We hebben helemaal geen abonnement aangevraagd, maar er wordt ons wel elk jaar ongevraagd €59,95 afgehouden van onze bankrekening! Ik wil gewoon dat dit stopt!

Geschreven door Rob op 26-3-12

Ik vind het toch te duur, door te zoeken naar arrangementen in kranten of tijdschriften ben je soms goedkoper uit. geschreven door Ellen

Geschreven door anoniem op 13-2-12

Ik ben lid geworden zonder dat ik het weet. Ik heb me niet lid gemaakt toch is automatisch geld ingehouden op de betaalrekening.

Geschreven door Lenssen op 18-1-12

de aanbiedingen van hoteljaarkaart zijn beduidend duurder den de prijsen in de hotels zelf wand dan is er geen dinner verplichting en van de kaart eten is beduidend beter en goed koper en de kamers zijn vaak mooier en groter als je zelf direkt boekt en vaak ook een stuk goed koper

Geschreven door pieter kant op 24-11-11

Ik heb op 3 october per e mail mijn abonnement opgezegd maar hier tot op heden nog geen bevestiging van gehad. 6-11-11

Geschreven door P v Tilborg op 6-11-11

heir bij zeg ik mijn jaarkaart op

Geschreven door anoniem op 11-10-11

Met stomme verbazing heb ik geconstateerd dat er plotseling €59,95 wordt afgeschreven!! ik heb gebeld naar betreffende organisatie , wordt er gelijk 'n verhaal opgehangen van dat ik in aug. had moeten opzeggen! zonder vooraf ingelicht te worden! zit je er opnieuw 'n jaar aan vast !! ik vindt 't 'n schofterige manier van zakendoen, je wordt er ingeluisd, daarnaast zijn er via internet zoveel aanbiedingen, dat niemand hierop zit te wachten! jammer dat ze op deze manier geld willen verdienen, het is net 'n val waar je in trapt!

Geschreven door anoniem op 28-9-11

wat zijn dat van die maffia streken ik heb mij nog nooit aangemeld voor een hotelbon maar ze halen zo maar even 49,95 van je giro.

Geschreven door gerrit op 20-8-11

Ik kom maar niet van mijn Hotelbon abonnement af. Heb gebeld heb schriftelijk opgezegd en nog steeds krijg ik mijn Hotelbon En ik wil helemaal geen Hotelbon heb aangegeven dat mijn vrouw reuma heeft en dus totaal niet op vacantie kan gaan ze heeft genoeg aan zich zelf. Post aangetekend retour gezonden gebeld etc.etc. vandaag een aanmaning binnen gekregen om alsnog te betalen. Het lijken wel muggen ze blijven maar komen en maar (spelde)prikken uitdelen.

Geschreven door J.Stoeten Hasselt op 9-6-11

Ik vindt het hellaas jammer dat julllie de mensen niet van te voren op de hoogte houden van de vervaldatum en vragen hoe ze het vonden van de Hotelbon jaarkaart of ze nog een jaar willen verlengen bij niet reageren dan kun je zeggen dat de consument het prettig vindt nog een jaar te gaan verlengen ,dus vindt jullie manier van werken niet erg klant vriendelijk .

Geschreven door anoniem op 30-3-11

zeg de hotelbon op tijd op... anders wordt je weer genaait voor een heel jaar !!!

Geschreven door anoniem op 30-1-11

ik maak nooit gebruik van deze bon, dus wordt 2011 het laatste jaar dat ik lid ben. er zijn zoveel aanbiedingen buiten de hotelbon om en het blijkt dat ik eerder naar een park ga.

Geschreven door anoniem op 19-1-11

bij deze zeg ik mijn hotelbon op , wij zijn erin teleurgesteld

Geschreven door piet veen op 6-1-11

let op je 6 weken opzeg termijn ,anders zit je er weer voor een jaar lang aan vast . en dat is jammer .Wat het kost best veel geld.

Geschreven door a van den berg op 10-10-10

ben niet zo aardig behandeld door de telefoon vond ik erg jammer wil dus mijn lidmaatschap opzeggen bvd m.van der meueln

Geschreven door van der meulen op 30-9-10

Ik zeg mijn hotelbon op,omdat ik in de hotels het diner moet gebruiken waardoor ik meer geld kwijt bent dan met een aanbieding. geen goede voorlichting heb gekregen(TELEFONISCH) Een aanmaning krijg zonder een 1e acceptgiro,geen herinnering,en ik er van uit ging dat het voor 1 jaar was,maar had dat zelf kunnen lezen. En van deze pas maar 2 keer gebruik gemaakt heb. Hoop dat de organisatie van hotelbon er wat aan gaat doen

Geschreven door anoniem op 25-8-10